תכולה:
גרעיני לתת גרוסים
רכז לתת נוזלי (דלי אחד בערכה בסיסית, שניים בערכת All Malt)
כופתיות כישות
שמרי ALE יבשים
סוכר תירס (דקסטרוז) לביקבוק
פקקי כתר
הוראות הכנה:
חממו כ- 8 ליטר מים בסיר ל- 70 מעלות.
השרו את גרעיני הלתת במים החמים כחצי שעה בשקית בד או מסננת.
הוציאו את הגרעינים והביאו לרתיחה.
הורידו את הסיר מהאש והוסיפו את רכז הלתת (בערכה בסיסית יש להוסיף גם 750 גר' עד קילו סוכר לבן (יותר סוכר יותר אלכוהול בבירה)).
החזירו את הסיר לאש והביאו שנית לרתיחה. הוסיפו את כופתיות הכישות (רצוי בשקית בד).
בשלו תוך כדי רתיחה במשך שעה. שימו לב שלא יגלוש !!!
לאחר שעה הוציאו את הכישות וצננו את התירוש במהירות האפשרית (השרייה באמבט מים קרים, הוספת קרח או כל שיטה אחרת).
כאשר התירוש מגיע לטמפ' של כ- 40 מעלות העבירו בזהירות את הנוזל, ללא המשקעים, למיכל ההתססה.
הוסיפו מים עד לכמות של 18 - 20 ליטר, בהתאם לנפח מיכל התסיסה.
בשלב זה התירוש אמור להגיע לטמפ' של לא יותר מ- 30 מעלות, הוסיפו את השמרים תוך בחישה נמרצת
שימרו בטמפ' של לא יותר מ- 26 מעלות עד גמר התסיסה (כשבוע).
בקבקו בתוספת ה- Dextrose והשאירו להבשלה עוד כשבועיים.
לחץ כאן לשליחת מתכונים להכנה ביתית של בירה: לחץ כאן
|